marți, 2 iunie 2015

Unde mergem vara asta in vacanta?


Vara care bate la usa provoaca din ce in ce mai multi oameni sa-si puna eternal intrebare: Unde mergem vara asta in vacanta? Ei bine, eu va recomand sa va duceti in Grecia sau pe oricare insula greceasca care va vine in minte. Si nu, nu sunt o agentie de turism, ci doar un turist satul de conditiile din Romania si care de 5 ani incoace si-a facut vacanta de vara pe insulele grecesti. Am fost in Thassos si in Zakynthos de cate 2 ori si o singura data am fost pe insula Skiathos. Mi-ar fi aproape imposibil sa va spun care dintre cele 3 insule este cea mai frumoasa fiindca fiecare in parte are acel “ceva” al ei care te lasa mut de uimire sit e face in fiecare an sa revii cu dorinta de a petrece si mai mult timp pe insula.

Ceea ce m-a atras in mod special la Skiathos este numarul si diversitatea plajelor pe care ti le ofera: 69 de plaje pe doar 46 de kilometri patrati. Acum nu va ganditi ca sunt plaje interminabile ca pe litoralul romanesc, ci niste plaje micute, virgine pe care nu vei gasi mai mult decat cateva sute de turisti. Aveti de ales de la plaje micute si linistite la plaje largi si cosmopolitane. Megali, Vassilias, Kalamaki, Ammos sau Achladies sunt doar cateva din plajele cu nume sonor adorate de turistii care ajung in Grecia. Daca preferati o plaja foarte bine organizata, plina de beachbar-uri si unde sa puteti practica sporturi nautice atunci cu siguranta trebuie sa mergeti pe Koukounaries, una din cele mai cunoscute plaje ale insulei Skiathos.

Fie ca va veti duce cu avionul sau feibotul veti fi atras inca de a pasi pe taramul grecesc de frumusetea naturala pe care o ofera Skiathos. Nu conteaza daca sunteti un cuplu, un grup de prieteni sau o familie cu copii, Skaithos fiind recomandata pentru toate categoriile de varsta.